Практичні заняття із фахівцями морально-психологічного забезпечення щодо роботи з сім'ями військовослужбовців в рамках курсів підвищення кваліфікації

May 3, 2023
Військова служба є вкрай важливою, відповідальною та нелегкою справою, яка потребує від воїнів не лише фізичної, але й психологічної готовності. Залучення до бойових дій завжди супроводжується стресом, який відчуває не лише кожен захисник, але і його родина. Зважаючи на те, що кількість сімей військовослужбовців в Україні різко зросла з початком повномасштабного вторгнення ворога, відповідно, зросла і потреба у підтримці та кваліфікованій психологічній допомозі для військових та їхніх близьких.

Крім того, важливим і цінним є досвід фахівців, які працюють в цьому напрямку і діляться своїми практичними знаннями. Військова психологиня, менторка Служби психосоціальної підтримки сімей військовослужбовців, підполковник Тетяна Смірнова взяла участь у проведенні практичної складової занять із фахівцями морально-психологічного в рамках курсу з підвищення кваліфікації щодо надання психологічної допомоги військовослужбовцям.

Під час заняття, частина якого була присвячена темі допомоги сім'ям військових, Тетяна Смірнова окреслила проблемні питання щодо надання допомоги членам сімей українських захисників, шляхи їх вирішення, а також алгоритми роботи з членами сімей військових.

Психосоціальний супровід сімей військовослужбовців — це важливе питання, на думку учасників та військових практиків. Особливо цікавою для слухачів частиною була частина щодо роботи Служби психосоціальної підтримки сімей військовослужбовців, роботи груп підтримки, які проводить команда Служби для дружин та матерів військовослужбовців, та інші можливості надання підтримки родинам захисників. Під час заняття слухачі ставили чимало запитань та ділилися власним практичним досвідом.

Отримайте підтримку
Телефонуйте щодня з 10:00 до 20.00.
Для дзвінків в Україні: 0800332720
Для зв’язку з Польщі: +48226022512
Усі дзвінки безкоштовні*
*з метою вдосконалення роботи із забезпечення розгляду звернень фізичних осіб на Телефонну лінію Служби психосоціальної підтримки військовослужбовців та членів їх сімей та вивчення проблемних питань, звернення можуть фіксуватись за допомогою документування мовленнєвої інформації
ГРУПИ ПІДТРИМКИ
Служба психосоціальної підтримки сімей військовослужбовців
© 2023